Psihiatrul Gabriel Diaconu s-a pronunțat în legătură cu riscul apariției unei tromboze ca efect al vaccinării. Acesta spune că serul de la AstraZeneca este sigur, la fel ca și celelalte vaccinuri puse pe piață.
Medicul explica pe pagina sa de Facebook ca in cazul unui adult cu afectiuni medicale riscul de a se dezvolta cheaguri de sange este mai mare, intr-un procentaj de 21%, comparativ cu infecatrea cu covid, pentru care riscul este de 0.0006%.
„Tromboză = formarea unui tromb sau coagulare a sângelui, într-un vas.
Infarctul miocardic, AVC-ul, tromb-embolismul pulmonar, alte sindroame ischemice zonale (blocaje de artere sau vene) pot să fie date de migrarea, sau formarea, unor trombi de sânge.
Risc mediu de-a dezvoltă tromboză la adultul considerat „sănătos”: 0.1%. Sau 1:1000.
Risc mediu de-a dezvoltă tromboză dacă faci COVID: 21%
Risc mediu să faci tromboză după vaccinare anti-COVID cu vaccin AZ:: 0.0006%
În concluzie:
a. Dacă faci COVID, ai de 200 de ori mai multe șanse să dezvolți tromboză decât un adult sănătos.
b. Dacă faci vaccin anti-COVID, raportat la un adult sănătos, ne-vaccinat, riscul este de 167 de ori mai mic să faci tromboză.
c. Respectiv, riscul relativ să faci tromboză dacă faci COVID, decât dacă te vaccinezi anti-COVID, este de 35.000 de ori mai mare.
Nu fi prost. Învață matematică. Sau roagă pe cineva să-ți explice ce înseamnă acela un risc relativ.
Vaccineaza-te”.
Tromboză = formarea unui tromb, sau coagulare a sângelui, într-un vas. Infarctul miocardic, AVC-ul, tromb-embolismul…
Posted by Gabriel Diaconu on Saturday, March 13, 2021
Preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie București-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, a vorbit despre efecte secundare ale vaccinării care ar trebui puse în balanță cu efectele bolii. Astfel, medicul spune că o reacție adversă mai puternică la vaccin arată o posibilă dezvoltare a unei forme foarte gravă a bolii.
„Dar noi trebuie întotdeauna să punem în balanță ce se întâmplă în cazul bolii și ce se întâmplă în cazul vaccinării. Dacă facem boala fără să fim vaccinați, este foarte posibil să facem parte din acel procent de 4-5% despre care se discută de mortalitate. Nu mai vorbim și de efectele secundare, de reacțiile grave, de situația în care ai complicații în cazul în care faci boala. În fiecare zi vedem numărul de cazuri din ATI, numărul de decese”, a declarat dr. Sandra Alexiu sâmbătă, la Digi24.